og om litt er kaffen klar...

Ovnsbakt torsk med sellerirotpuré + Cherry tomater, løk & ertepuré.

Dette er i utgangspunktet en ganske enkel rett, stek løken i smør, ha torsk og tomater i ovnen, lett! De to puréene derimot er det litt mer jobb med.

Torsken

Ha olivenolje på en torskeloin – og på et fat + salt og pepper. Jeg brukte Himalaya salt og Tellicherry pepper.

Cherry tomater

Ha tomatene på et fat, ha i olivenolje og balsamico eddik. Salt & pepper.

 

Bak begge i ovn på 180 grader i 15 – 20 minutter.

 

Sellerirotpuré

Skrell roten og kutt opp i biter. Ha i en gryte med smør og hvitløk på ganske lav varme. Det skal ikke stekes, kun bli litt mykt – omtrent fem minutter. Ha i vann og melk til det dekker og kok til det er helt mørt – omtrent femten minutter. Sett tilbake på platen og la det dampe litt av.

Jeg bruker stavmikser til å mose det hele, spe på med fløte (som du først har varmet i en gryte) for å få passe konsistens. Når dette er oppnådd smak til med sitron og salt – litt av gangen! Voila!

Ertepuré

Varm opp en liten gryte, ha i en skvett hvitvin – det skal frese skikkelig! Når fresingen har frest litt fra seg ha i litt smør og hvitløk. La dette kose seg litt i gryta slik at alle smaker får sette seg. Ha i erter (ikke ha på lokket – da mister ertene den friske fargen), når det begynner å koke er ertene klare for stavmikseren. Følg samme metode som over. Spe med varm fløte og smak til med salt, pepper og sitron.

KNALLGODT!