og om litt er kaffen klar...

Carne asada – av entrecote

Dette trenger du:

  • Entrecote i stykke – her ca 1,5 kilo
  • 2 ss Ursa Major – Taco kryddermiks
  • Evt mer chili, New Mexico Rød eller Anco Verde.
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 ss sitronsaft
  • ½ liter øl (ca)
  • Salt & Pepper
  • 2 rødløk
  • 3 paprika
  • Tortillas
  • + tilbehør etter smak
    • For eksempel rømme, guacamole & pico de gallo

Skjær biffen i tynne skiver, ca ½ cm. Mos hvitløken i en morter sammen med salt, ha i sitronsaft og krydder. Ha det hele i ølet og bland godt. Ha så marinaden i en bolle sammen med kjøttet, pass på at alle sider av kjøttet er godt marinert. Et lite tips er å ikke ha i alt ølet med en gang, det skal dekke kjøttet, men det trenger ikke «svømme» i det. Dessuten kan jo kokken også få litt!

La kjøttet marinere over natten, gjerne lenger.

Grill kjøttet på høy direkte varme i noen få minutter. Smør litt olje på løken og paprikaen og grill dem på samme måte. NB! Skinnen på paprikaen kommer til å svi seg, det er meningen. Ta av skinnet og skjær paprikaen i strimler.