og om litt er kaffen klar...

Carnitas

Dette trenger du:

  • 600 gram svinenakke
  • 2 ts Ursa Major Taco mix
  • ½ ts Ursa Major Tellicerry pepper – grovkvernet
  • 1 ts salt
  • 2 laubærblad
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ vann

 

Dette gjør du:

Skjær kjøttet i terninger på omtrent fem centimeter. Bland finhakket hvitløk, krydderne og vann i en ildfast form. Ha i kjøttet, pass på at sausen dekker alle flater av kjøttet. Dekk med folie og ha i ovn på 180 grader i 45 minutter. Ta av folien, øk varmen til 200 grader stek til mesteparten av væsken har fordampet og kjøttet har fått en fin stekeskorpe, vend kjøttet fra tid til annen.

Server med pico de gallo, guacamole, ris og bønner. Eller du kan bruke kjøttet til taco – i så fall del opp kjøttet med et par gafler eller lignende.