og om litt er kaffen klar...

Coleslaw med rødbet

Dette trenger du:

  • 1 (liten) kål
  • 1 grønt eple
  • 1 stor sjalottløk
  • Litt rød chili
  • 1 liten rødbet
  • Ca 2-3 ss majones
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ts honning
  • Salt & pepper

Slik gjør du:

Enkelt og greit. Del kålen i fire, ta ut kjernen og skjær i små strimler. Ditto med eplet. Skjær sjalottløken opp i svært små biter og chili likeså – her velger du selv hvor mye du vil ha. Ha det hele i en bolle og bland godt sammen. Ha deretter majones og sitronsaft i en liten bolle og bland godt sammen. Ha dressingen i bollen med kålen litt om gangen og bland godt mellom hver gang til du synes du har en passe mengde i. La dette stå slik at smakene får sette seg.

Nå er det på tide å takle rødbeten. Den må du være litt forsiktig med siden den farger lett av. Skrell den, del den i fire for deretter å skjøre tynne skiver som du til slutt skjærer på tvers – slik at du får omtrent 2 cm lange firkantede biter. Disse blander du så i bollen litt etter litt til du synes det er passe mengde.

Smak det hele til med honning, salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft før du serverer. Litt annerledes coleslaw, men veldig godt!