og om litt er kaffen klar...

Crepe – fransk pannekake med fyll

Røren:

  • 3 egg
  • 3,5 dl melk
  • 175 gram mel

Ha mel og egg i en bolle sammen med halvparten av melken og rør til røren er jevn og fin uten klumper. Ha i resten av melken. Røren skal være tynn, legg merke til at det omtrent halvparten så mye mel som i klassiske norske pannekaker. Disse skal være lette og elegante.

Fyllet:

  • 1 liten løk – i skiver
  • 2 fedd hvitløk - grovhakket
  • 2 store sopp – i skiver
  • Spinat
  • Skinke
  • Ost

Stek sopp i litt smør, ha over på et kjøkkenpapir når det er ferdig. Stek så løken på ganske sterk varme til den har fått farge, skru ned varmen og ha i hvitløken. La det surre litt i pannen, ett par minutter bør holde. Ha så i spinaten, to store never – minst. Rør det hele til spinaten har nådd passe konsistens, det tar ikke lang tid. Ha så i soppen, bland det hele sammen og ha det over i en bolle eller fat.

Stek nå pannekakene. Når det er gjort er du klar for å sette det hele sammen. Legg spinat/løk blandingen på halvparten av pannekaken, deretter to skiver ost og skinke. Brett den andre halvparten over. Legg pannekakene på et bakefat eller folie og sett i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter – til osten smelter.

NAM!