Kylling - fajitas.
Dette er enkelt og godt. Dessuten er imponatorfaktoren ganske høy. Kan det bli bedre?
Dette trenger du:
- Ett kyllingbryst
- ½ paprika – rød
- ½ løk – rød
- ½ ts salt
- ½ ts Ursa Major Tellicherry pepper
- 1 ts Ursa Major Taco mix
- 4 middels store tortillas
Til garnityr trenger du litt chili, små tomater og cilantro (som kalles koriander her på bjerget.) Vil jo også gjerne slå et slag for bønner som er knallgodt, og helt selvsagt i enhver Mexicansk rett. Men for all del, vil du ikke, så vil du ikke! Rømme og guacamole er også godt!
Slik gjør du.
Legg kyllingbrystet i en lomme av plastfilm som er smurt med litt olje. Bank det forsiktig med en kjevle eller lignende så det er same tykkelse over det hele. Krydre på begge sider med salt, pepper og Ursa Major Tacokrydder og la det stå og hvile litt mens du steker rødløk og paprika.
Skjær paprika i strimler og løken i to og deretter i skiver. Stek så dette på svært høy varme i et par minutter. Jeg bruker en velbrukt jernpanne og varmer den grundig opp først. Her må du passe litt på, det blir fort ferdig med så høy varme, det du ønsker å oppnå er litt svidd på utsiden og samtidig litt rå inni.
Ta så dette ut av panna og legg i kyllingen. 2, 3 minutter på hver side er alt som skal til. Legg til side et par minutter til å hvile. Dette gir akkurat nok tid til å fikse garnityret. Hakk opp litt koriander, chili og skjær tomatene i små båter eller biter.
Voila! Knallgod lunch til et par stykker.