Kylling Tikka Masala
Oppskriften er dimensjonert til ca 300 gram kyllinglår uten skinn & ben.
Marinade:
- 1 spiseskje sitronsaft
- 1 cm stykke ingefær – raspet fint
- ½ ts Kashmir Chilipulver
- 2 ts Tikka Masala kryddermiks
- 5 spiseskjeer yoghurt naturell
Bland alle ingrediensene i en bolle ha i kyllingen, dekk til og sett i kjøleskapet. Gjerne natten over, men minst en time.
Ta kyllingen ut av marinaden og tre den på spyd, grilles på høy varme i noen få minutter på hver side. Legges så i sausen som du allerede har laget.
Saus
- 1 liten løk – finhakket (jo finere jo bedre)
- 2 fedd hvitløk - finhakket
- 1 ½ cm stykke ingefær – raspet fint
- 2 tsTikka Masala kryddermiks
- 1 ts Kashmir Chilipulver
- 150 gram hermetiske tomater
- 1 ½ dl kyllingkraft (eller vann)
- 2 spiseskjeer fløte (eller yogurt)
Stek løken i ca fem minutter før du har i ingefær og hvitløk – stek i noen minutter til før du har i krydderne som du steker i et minutt. Ha i resten av ingrediensene unntatt fløten. Rør godt og la småkoke i en halv times tid. Pass på at det ikke blir for tørt, ha i så fall i fløten.
Ha i kyllingen og småkok til den er ferdig. Pynt med koriander – NAM!
p.s. Dette er en mild, barnevennlig rett som faktisk ble oppfunnet i Glasgow. Tilpasset sarte skotske ganer som ikke var riktig klare for masse chili. God, men mild.
p.p.s. Dårlig tid? I så fall kan du hoppe over både marinade og grilling. Det blir godt det også, ikke like godt - men godt!