Kylling Tikka Masala med Kyllingbryst & fløte - hurtigutgaven
De aller fleste oppskrifter på denne retten innebærer både marinering og grilling. Det blir veldig godt, men noen ganger har du kanskje ikke tid eller anledning til å gjøre alt det?
Da er denne oppskriften et godt alternativ - med vekt på godt!
Dette trenger du:
- 2 kyllingbryst uten skinn og ben
- 1 løk
- 3 fedd hvitløk
- Ett stykke ingefær - (litt mindre mengde enn hvitløken, ferdig raspet)
- 1 ss tomatpure
- 1 ss sitronsaft
- ca 1 dl kyllingkraft - (vann går i nøden)
- ca 1 dl fløte
- 4 ts Ursa Major Tikka Masala mix
- 2 ts Ursa Major Kashmir Mirch chilipulver - (kan sløyfes for mildere smak)
- Salt, pepper og (kanskje litt) sukker etter smak
Slik gjør du:
Rasp hvitløk og ingefær, det skal være litt mindre ingefær enn hvitløk. Finhakk løken. Skjær kyllingen i passe biter - som på bildet.
Stek løken i olje, når den er blank ha i ingefær/hvitløken. Fortsett å steke til løken begynner å få en anelse brunfarge. Ha så i krydderet og stek videre i et par minutter. Pass på at varmen ikke er for høy - da svir det seg! Ha så i tomatpure - stek i ett minutt til. Ha i sitronsaften og deretter kraft/vann og rør ut bunnen av gryta så det som satt fast ikke lenger gjør det.
Skru ned varmen så det så vidt putrer. Nå steker du kyllingen i en varm stekepanne slik at det raskt blir fint og brunt. Hvis du ønsker en helt jevn saus kjører du den nå i stavmikser'n. Ha tilbake i gryta. Ha kyllingen over i gryta og tilsett en passe mengde fløte. La det småkoke til kjøttet er mørt og klart - det går ganske fort! Smak til med salt og pepper og eventuelt litt sukker.
Server med ris og en tomatsalat. Du kan gjerne slå til med raita, nan og mango chutney også - om du har tid!