Kyllinglår med Dijon og estragon
Dette trenger du:
- Fire kyllinglår – den nederste delen.
- En løk – grovhakket.
- 3 fedd hvitløk – grovhakket.
- To store sopp - i biter.
- Fem små, modne tomater – delt i fire.
- To spiseskjeer med Dijon sennep.
- Et glass tørr hvitvin.
- To spiseskjeer med hvitvinseddik.
- En kvast estragon.
- En kvast persille.
- Litt flesk eller bacon – hvis du vil.
- Ursa Major Tellicerry hel pepper!
- En pose med babyleaf salat.
Slik gjør du:
Gjør klar alle ingrediensene før du begynner – i alle fall første gangen du gjør det. Krydre lårene godt med nykvernet pepper – eller aller helst støtt i en morter – og salt. Bruk en emaljert gryte eller stekepanne som er stor nok til at alle fire lårene kan stekes samtidig. Har du ikke det så bruk noe med tykk bunn og lokk som kan stå i ovnen. Ha sterk nok varme til at det freser litt når du har i kyllingen med skinnsiden ned.
Stek kyllingen i 5-10 minutter til skinnet har blitt sprøtt, snu og stek i 5 minutter til på andre siden. Ta så kyllingen over på et fat og ha løk og sopp over i gryten. Stek til løken er glassaktig, ha så i hvitløken. Alternativt kan du steke soppen for seg, det er å foretrekke siden du har bedre kontroll på både steketid og fuktighet. Varm en annen kjele samtidig. Når den er god og varm har du i vinen, fosskok i 30 sekunder. Alkoholen er da borte, men smaken er igjen. Sett til side.
Tilbake til den store gryta. Hell av overflødig fett. Hell i hvitvinseddiken og rør løs alt som har satt seg fast i bunnen av kjelen. IKKE stikk nesa over grytekanten akkurat nå! La dette syde til all veske er så godt som forsvunnet. Ha så i sennepen og rør godt, deretter vinen. Ha i kyllingen og til slutt tomatene og estragon. Sett på lokk og ha i ovnen på 180 grader til kyllingen er ferdig. Ca 20 – 40 minutter, avhengig av hvor mye du stekte dem i første omgang.
Ha over på tallerkener, strø hakket persille over. Server med en grønn salat med klassisk vinaigrette dressing. Litt fransk landbrød til å dyppe i sausen er heller ikke feil!