Lam Tikka Masala - med kokosmelk
Dette trenger du:
- 600 gram lam - fårikålkjøtt.
- 2 dl yoghurt
- 4 små eller 2 store løk
- 6 fedd hvitløk
- 5 modne tomater – 2 til salat
- Lime – evt. sitron – ca 4 ss
- 1 boks kokosfløte – eller kokosmelk
- 2 stykker ingefær a 2 cm
- 3 ts Kashmir Mirch Chilipulver
- 6 ts Tikka Masala kryddermiks
- 1 ts Tellicherry pepper
- Salt
Marinade
Mos 3 fedd hvitløk i en morter sammen med salt, ha blandingen sammen med halvparten av løken og hvitløken i en blender, tilsett ca to ss limejuice. Kjør til det har blitt en glatt mos. Ha i krydder. 4 ts tikka masala & 2 ts Kashmir Mirch Chilipulver samt Tellicherry pepper sammen med yoghurt. Kjør blenderen igjen, jo mer jo bedre.
Legg kjøttet i marinaden, sørg for at alle bitene er godt dekket. Dekk til og la det stå – helst over natten i kjøleskap, men i minst 30 minutter.
Saus
Kutt resten av løk, hvitløk og ingefær så smått som du klarer og stek det på høy varme i olje. Når løken har fått litt brunfarge skrur du ned varmen og har i krydderet, stek i et par minutter til – pass på at det ikke svir seg. Ha så i et par desiliter vann og rør ut panna. Sett opp varmen og ha i tomatene, grovhakket. Fortsett å koke til tomatene begynner å gå i oppløsning og mengden væske er redusert. Ha i resten av marinaden og kokosmelken. Fortsett å koke til sausen begynner å bli tykk.
Kjøttet
Ta marinaden ut av kjøleskapet i god tid slik at det hele oppnår romtemperatur før steking. Ta bitene ut av marinaden som du tar vare på til å ha i sausen. Stek eller grill kjøttet på høy varme i kort tid på hver side til du har fått stekeskorpe, la dem så trekke ferdig i sausen i ca 40 minutter.
Server med basmati ris, raita og tomatsalat. Nan brød og mango chutney er også godt!