og om litt er kaffen klar...

Pinnekjøtt. Rester, nesten som Baccalo

Dette er godt! Så godt at det nesten slår måltidet som restene er fra. Tenk litt etter, tørrfisk og pinnekjøtt har noe til felles. Tørket og saltet som de jo begge er. I motsetning til fisken er pinnekjøttet fett. Veldig fett. Du trenger noe for å stå i mot det, eddik og chili gjør jobben!

Dette trenger du:

  • Rester av pinnekjøtt
  • Kokekraft fra samme
  • Løk – 1 stor løk per ca 250 gram pinnekjøtt
  • Hvitløk – masse (her tre fedd)
  • Chili – etter smak (masse – her to stk)
  • Tomater – hvis du vil (best med, funker uten)
  • Persille – til pynt
  • Eddik ca 2 ss
  • 10 Ursa Major Tellicerry hele pepperkorn

Slik gjør du:

I en tykkbunnet gryte varmer du opp litt olje, ha i 10 hele pepperkorn. Når de begynner å lage «poppelyder» ha i løk. Fres til den er litt brunet, skru ned varmen. Ha så i hvitløk og chili – ikke vær beskjeden, fres i et par minutter. Deretter har du eddiken. Rør ut gryta til alt som satt fast i bunnen ikke gjør det lenger. Ha i en god skvett av kokekraften – her er det opp til deg hvor mye fett og kraft du vil ha i, hvis du er skeptisk kan du bruke vann i stedet. (Hvis du ønsker å ha i tomater så gjør det nå. La det i så fall syde en stund til tomatene begynner å gå i oppløsning.) Ha i kjøttet og varm opp under lokk på svak varme, rør av og til.

Serveres med potetmos og en persillekvast, ris er også ok. Skulle det være noe øl & akevitt igjen er ikke det feil heller. Alternativt kan du forsøke noe helt annet, for eksempel en tørr hvitvin.