og om litt er kaffen klar...

Ribbe ala Mexicana

Ribbe er jo godt - det vet alle! Samtidig er det jo unektelig ganske fett. Så fett at men kanskje burde ha noe syrlig som tilbehør?

Prøv ribbe ala Mexicana med Pico de Gallo, guaccamole, bønner og ris. Det er knallgodt!!

Oppskrift er som vanlig ribbe, med et par unntak - hovedsakelig krydderet. Gni ribba inn med Ursa Major TACO mix, Ursa Major Tellicherry pepper & salt. Pakk inn ribba i folie og la stå i kjøleskap i 24 timer (eller mer) for at krydderet skal trekke inn i kjøttet.

Ha ribba i vannbad med svoren ned i ovnen (230 grader) i ca 30 minutter, dekk til med folie. Snu ribba og stek videre på 150 grader til den er nesten ferdig, drøye to timer bør gjøre susen. Ta ut ribba, skru så opp varmen for å få sprø svor. Når ønsket temperatur (230 grader) er nådd setter du inn ribba igjen - la stå til svoren er sprø og fin.

Følg nøye med! Tørr ribbe og/eller svidd svor er kjipt!